Ložnice s výhledem na Kunětickou horu

Práce: Návrhy interiérů, Rekonstrukce
Realizováno: 2015
Lokalita:: Němčice u Pardubic

V roce 2015 jsem byla oslovena stavební firmou pro zpracování návrhu interiéru novostavby rodinného domu. Vyhotovené vizualizace měly sloužit jako webová prezentace a samozřejmě také pro potencionální zájemce o tento typ domu, kterým by pomohly s představou o jeho výsledné podobě.

Poprvé ve své kariéře bytového designéra jsem dostala zakázku, která nebyla určena pro konkrétního klienta. To znamenalo také bez omezení v designu či finanční limity.

Jak tedy takovou zakázku uchopit? Mohla jsem si vytvořit imaginárního klienta s celým životním příběhem včetně počtu členů domácnosti, povolání či životního stylu. Tak jako to udělali architekti z projektu SQUAT ID 23.

A pak mě to napadlo . Proč tvořit neexistující příběh? Dispoziční řešení domu mě hodně oslovilo a tak jsem si snadno dokázala představit sebe jako budoucího obyvatele domu.

V době návrhu byla již vybrána lokace pro výstavbu vzorového domu. O to snadněji se mi ložnice navrhovala. Rohové okno totiž směřuje na dominantu Pardubicka, kterou je hrad Kunětická hora. Místními důvěrně nazývána Kuňka.

Ve vizualizacích je tedy ztvárněna má vlastní představa ložnice v roce 2015.

Interiér celého domu byl založen na kontrastu světlého a tmavého dřeva v kombinaci s betonový prvky. Přestože beton je v ložnici i v dalších místnostech použitý v jeho nejsurovější podobě, interiéry působí elegantně a nadčasově. 

Přestože šlo pouze o vysněný dům, snažila jsem se myslet nejen na design, ale i na praktické využití prostoru.  Za postelí se tak skrývá dostatečně velká šatna, která je přístupná z obou stran lůžka. Od obytné části ložnice ji oddělují posuvné skleněné dveře  ve výrazném kovovém rámu. 

Ložnice s výhledem na Kunětickou horu
Ložnice s výhledem na Kunětickou horu
Ložnice s výhledem na Kunětickou horu
Ložnice s výhledem na Kunětickou horu
Ložnice s výhledem na Kunětickou horu

Zpět na realizace Ložnice | Zobrazit všechny realizace