Rekonstrukce bytu Slepotice

Práce: Návrhy interiérů, Rekonstrukce, Realizace
Realizováno: 2015
Lokalita:: Slepotice

Počátek roku 2015 byl nabitý poměrně velkými projekty. Dokončovala jsem návrh 3podlažního domu v Ústí nad Orlicí a začala pracovat na rekonstrukci 2-pokojového bytu. Tato přestavba by se dala nazvat i jak nafouknout byt. Sympatický pár z Pardubicka si zakoupil dvoupokojový byt. S výhledem k dlouhodobějšímu užívání a k plánovanému rozšíření rodiny si přáli přeměnit dispozice, tak aby vznikl plně funkční 3-pokojový byt.

Nejříve jsme tedy začali tvorbou nového dispozičního uspořádání. Hledala jsem co nejfukčnější řešení, které by nezmenšovalo stávající pokoje.Velkým omezením, které nas limitovalo, byla nutnost zachování stupaček a kotle na původním místě. Zdánlivě neřešitelný úkol jsme zvládli pomocí kompletní rošády mezi pokoji a posunutím nenosných zdí. Obývací pokoj se tak přesunul na opačnou stranu bytu, kuchyň vznikla vyrušením spíže. Na místě bývalého jídelního koutu jsme získali prostor pro ložnici. Posunutím zdi směrem do dalšího pokoje, vznikla plně funkční ložnice. Původní obývací pokoj se tak sice lehce zmenšil, ale funkčnost největší místnosti v bytě to neovlivnilo. V součastnosti bude sloužit jako pokoj téměř dospělým dětem z prvního manželství při jejich návštěvě. Zároveň je rozvržený tak, aby se dal snadno bez velkých investic přeměnit na dětský pokoj.

Pro zachování lehkosti interiéru jsem volila jednolitou podlahu ve světlém dekoru. Majitelé si přáli mít v interiéru dřevěný nábytek, atak i veškeré dekory dřeva jsou voleny ve světlém odstínu. Aby interiér působil nejen útulně, ale i moderně a nadčasově, volila jsem dekor světlé akacie v kombinaci s akcentní oranžovou barvou.

Zajímavým je především řešení přechodu kuchyňské linky do obývacího pokoje, kdy oranžová nika s ovětlením působí nejen dekoračně, ale zároveň odděluje pracovní část linky . Původním záměrem bylo větší využití oranžové barvy v kuchyni. Pro paní domu bylo ovšem této barvy příliš a tak jsem hledala řešení, které by více odpovídalo cítění majitelky. A zároveň bylo finančně příznivé. Jako neoptimálnější variantu jsme zvolili kombinaci bílé zadní plochy s tmavou pracovní deskou.

Veškeré nábytkářské práce byly provedeny panem Uhlířem, se kterým pravidelně spolupracuji.  Díky tomu, že  nábytek byl vyráběn na míru, bylo dokonale využito každého centimetru. Velikost bytu se nám tak opravdu podařilo nafouknout bez pocitu stísněnosti a přemíry nábytku.

 

 č.1
 č.2
 č.3
 č.4
 č.5
 č.6
 č.7
 č.8
 č.9
 č.10

Zpět na realizace Kuchyně na míru | Zobrazit všechny realizace