Ložnice Pardubice

Práce: Návrhy interiérů, Rekonstrukce, Realizace
Realizováno: 2015
Lokalita:: Pardubice

Původně jsem se sympatickými manžely z Pardubic začala řešit návrh pokoje pro jejich téměř dospělé syny. Více o tom proč se spolupráce rozrostla a jaký návrh jsem pro kluky vytvořila, si můžete přečíst v článku Chelsea.

Do samotného návrhu ložnice bylo přáním majitelky zakomponovat stávající manželskou postel společně s nočními stolky. Převážná část nábytku byla v dekoru buku s šedými kovovými prvky. Tímto nám sice na počátku vzniklo určité omezení, vzhledem k použitým materiálům, na druhou stranu toto omezení událo směr celého budoucího návrhu.

Vzhledem k malým rozměrům místnosti a také aby ložnice dostala moderní kabát, jsem další nábytek navrhla v bílé ve vysokém lesku v kombinaci s dřevem použitým na posteli a stolcích. Spojovacím prvkem jednotlivých materiálů se stala tapeta s kovovým efektem. Ten se ještě znásobil použitím náladového osvětlení v sádrokartonové nice. Nika přechází i nad postel a vytváří tak moderní "nebesa" bez omezení prostoru.

Pomyslnou třešničkou na dortu je pak originální osvětlení, netradičně umístěno nad jedním z nočních stolků. Doplňujícím nábytkem je malá sestava naproti postele. Část u okna může být použitá jako toaleta, případně pracovní koutek s místem pro notebook. Praktické zkosení skříňky u vstupu není jen zajímavým designovým prvkem, ale zároveň umožňuje pohodlný pohyb směrem k oknu.

Varianta osvětlení č.1 Varianta osvětlení č.1
Noční pohled Noční pohled
Pohled od postele denní Pohled od postele denní
Pohled od postele noční Pohled od postele noční
Varianta osvětlení č.2 Varianta osvětlení č.2
Varianta osvětlení č.3 Varianta osvětlení č.3

Zpět na realizace Ložnice | Zobrazit všechny realizace